Åpning av Skulpturparken 2023

22. august ble nok et flott kunstverk plassert i Skulpturparken på Bærums Verk. Til stor begeistring for de over 200 fremmøtte ble skulpturen “Skrukketrollet” av Elena Engelsen avduket denne fine og varme sensommerkvelden.

Med hele 32 unike og representative kunstverk omfatter nå Skulpturparken på Bærums Verk et bredt utvalg av de mest anerkjente norske kunstnere fra vår tid.

Elena Engelsen er en av Norges fremste billedhugger og arbeider for det meste i leire og støper sine skulpturer i bronse. Hun er mest kjent for sine vakre dyreskulpturer, naturtro og realistiske eller i en mer abstrakt form. Et av hennes hovedverk er skulpturen Tiger på Jernbanetorget ved Oslo S.

Professor i arkitektur Thomas Thiis-Evensen presenterte Elena og hennes kunstnerskap på en entusiastisk og humoristisk måte. Med assistanse fra Lise Løvenskiold og kunstneren selv sto de tre for avdukingen av årets skulptur.

I vakre omgivelser og til vakre toner fra Bærums Verk Musikkorps og Frida Ånnevik ble det atter en gang en vellykket åpning av Skulpturparken på Bærums Verk.

🔗 Les mer om Skulpturparken her