Solid resultatforbedring i Løvenskiold-Vækerø i 2021

 

Løvenskiold-Vækerø økte omsetningen til MNOK 5 521 i 2021. Konsernets resultat før skatt ble MNOK 325 som er en forbedring på MNOK 152.

2021 ble et år med meget positiv utvikling og vesentlig resultatforbedring for konsernet Løvenskiold-Vækerø. Det har vært et høyt aktivitetsnivå med økt etterspørsel i de markedsområder som konsernets virksomheter betjener.  

Løvenskiold-Vækerø har i 2021 videreført offensive tiltak for å styrke fremtidig konkurransekraft og langsiktig lønnsomhet, og et omfattende investeringsprogram på MNOK 603 har blitt gjennomført. I konsernets virksomheter har det blitt investert i kjøp av bolig og næringseiendommer, handelsbedrifter og effektiviseringstiltak.

Covid-19 medførte også i 2021 driftsmessige utfordringer, og konsernet har til enhver tid tilpasset seg myndighetenes retningslinjer og prioritert tiltak for å hindre smitte.

«Jeg er svært fornøyd med resultatet for Løvenskiold-Vækerø i 2021 som representerer en betydelig fremgang. 2021 var et spesielt år med stor usikkerhet knyttet til konsekvensene av Covid-19 og et lite forutsigbart markedsbilde. Alle ansatte i konsernet har gjort en enestående innsats for å betjene våre kunder på en tilfredsstillende måte og har bidratt sterkt til det meget gode resultatet», sier eier og konsernsjef Carl Otto Løvenskiold.

Konsernets omsetning ble MNOK 5 521 som er en økning på MNOK 68 fra 2020. Resultat før skatt ble MNOK 325 som er MNOK 152 bedre enn foregående år. Samlet EBITDA ble MNOK 284 (MNOK 292).

Løvenskiold Handel med Maxbo-kjeden har beholdt sin ledende posisjon i det norske byggevaremarkedet. Kjeden som henvender seg både til forbruker- og proffmarkedet, består av 63 varehus, hvorav 7 er franchisedrevet. Alle varehus er lokalisert i Sør-Norge. Maxbo har en sterk faghandelsprofil og er en fullsortimentsleverandør av byggevarer, jernvarer og interiørprodukter.

Selskapet hadde i 2021 en samlet omsetning på MNOK 5 228 som innebærer en økning på MNOK 124. Løvenskiold Handels resultat viste en svak tilbakegang og EBITDA ble MNOK 212. Dette kan henføres til Covid-19 og en omfattende nedstenging av varehus, samt ekstraordinære kostnader knyttet til implementering av nytt ERP-system i selskapet.

Løvenskiold Eiendom fikk også i 2021 et tilfredsstillende resultat med en EBITDA på MNOK 94. Konsernets eiendomsselskaper hadde i 2021 samlede inntekter på MNOK 146.

Løvenskiold Eiendom forvalter og utvikler konsernets portefølje av næringsbygg og har ansvar for 125.000 kvm. forretnings-, lager- og industribygg. Selskapet utvikler bolig-prosjekter, både i egen regi og i samarbeid med andre eiendomsselskaper. En rekke eiendomsprosjekter, omfattende næringsbygg og boliger ble igangsatt i 2021, og markedet for boliger var preget av stor aktivitet med et samlet salg av 210 boliger i prosjekter hvor Løvenskiold Eiendom er involvert.

For Maxbo har Løvenskiold Eiendom gjennomført bygging av moderne varehus i Ås og på Forus i Stavanger med et samlet areal på 18 000 kvm.